Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stejný populismus s Baníčkem jako Marksová a spol. Bohužel. Nikdo neví kolik peněz za 15 let na důchody bude, ale 3 týdny před volbama musíme národu předložit populární špek. Národe ať víš koho volit! A když o Baníčku, kde jsou ty miliony, za které Ostrava koupila stadion na Bazalech? Jak mohl být zadlužen, když se prodával? Ta částka by postavila na nohy i Vítkovice. Ech...

0 0
možnosti

:-)..... TEprve teď jsem se k tomuto blogu dostal....jedna drobná připomínka. Sobotka přislíbil,(skrytě, ať se to národ nedozví), další invazi nemakačenků: Ti nikdy, snad jen na miniaturní výjimky, nebudou pracovat a my je budeme živit.

Čili....zapomeňte na důchody, nějakou minimální částku nám dají, abychom hlady neumřeli, ale budeme se dělit s vychytralými imigranty, kteří si jdou do Evropy pro bohaté sociální dávky. JSte z toho nadšeni? Já ne! S tím samozřejmě přijde i terorismus, kdy si žádný z nás nebude jist svým životem. R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Stando vidíte to co já?

0 0
možnosti

V budoucnu to možná nebudou důchody ale soc. dávky. Hodně lidí nebude splňovat podmínky pro získání a pro určitou výši důchodu. (z důvodu automatizace, stáří, nemoci a pod.)

2 0
možnosti
Foto

To je hezké, že vy víte, kdy by lidé měli odcházet do důchodu, zatímco ti politici stále o něčem spekulují. Možná bude lepší, když budete raději psát o tom Baníčku Ostrava.

0 0
možnosti

Souhlas, ale ať stát platí podporu v nezaměstnanosti všem lidem nad 60 let až do doby, kdy budou moci odejít minimálně do předčasného důchodu: žijeme v kapitalismu a práce bude čím dál méně pro staré lidi a bude čím dál hůř placená. Vypočítaný důchod bude v tom případě klesat s věkem - samozřejmě s výjimkou manažerů, miliardářů a politiků - ti ani důchod starobní nepotřebují, ne?

1 0
možnosti

Dobrej nápad, fakt. A z které rozpočtové kapitoly se to bude vyplácet?

1 0
možnosti

Musí, musí, musí

Dobrý, hezky jste to nalajnoval. A řekl jste také trojčlence, aby se podle toho přizpůsobila?

Máte celkovou vybranou sumu peněz, k rozdělení (tu lze zvýšit vyšší sazbou odvodů) - můžete posunout hranici odchodu do důchodu níž, pak ale budete mít méně peněz, kterými bude třeba uspokojit nároky více lidí.

1 0
možnosti

A jakým sociálním inženýrstvím jste dospěl k Vám stanoveným hranicím Vy?

A jednu otázku, kterou bych rád položil i panu profesoru Potůčkovi: Proč je důležité, abychom prožili alespoň čtvrtinu života v důchodu? Abychom 20 let sypali ptáčkům na lavičce v parku? Tak to děkuji pěkně.

4 0
možnosti
Foto

Také mi vrtá hlavou onen názor pana profesora Potůčka, že bychom měli prožít aspoň čtvrtinu života v důchodu. Kdybychom to měli aplikovat teď hned, tak by muži museli odcházet do důchodu již v šedesáti letech - tj. asi o tři roky dříve než odcházejí nyní. Mám tedy dojem, že ona komise pana profesora Potůčka vymýšlí všechno možné, jenom stále ještě nevymyslela, jak zabezpečit na vyplácení důchodů peníze.

2 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 599x
Jsem starostou obce Čeladná. 

Seznam rubrik