Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stačí se podívat na ordinační hodiny na štítcích u ordinací. Řekl bych, že v průměru je to pětihodinová pracovní doba, přičemž pátky se unisono přestává léčit ve 12.00. S obcházením svých nemocných pacientů po pracovní době jsem se nikdy nesetkal, ale viděl jsem to v jednom prvorepublikovém filmu.

0 1
možnosti

Komunistická závist a nenávist nám tu bují, že?

Ordinační doba má být smlouvou lékaře se svými pacienty! Každá buzerace a nesvoboda vede k protitlaku a ztrátě odpovědnosti! Pozor na to! Důsledky mohou být katastrofální!

0 1
možnosti

Ono je to trošku dvousečné.Kdyby všichni lékaři-tedy i praktičtí-neposílali pacienty na duplicitní vyšetření,která musí pojišťovna zaplatit,byla by diskuze o úhradové vyhlášce nepodstatná,stejně jako důvod ke stávkám.

0 1
možnosti

K tomuto chování jsou lékaři donuceni systémem zdravotní péče a absolutní neodpovědností pacienta za proplacení zdravotní péče! Pacient za proplacení zdravotní péče osobně neodpovídá. Bohužel, za proplaceni zdravotní péče neodpovídají ani stát ani pojišťovny!!! Pacient má otevřený zdravotnický all inclusive, na který tento stát peníze nemá!!!

:-)

2 0
možnosti

Díky, že se zastáváte bezbranných v našem podivném socialistickém, zdravotnickém systému!

Naši politici se lékařům jen vysmívali, když je upozorňovali na rizika, do kterých naši politici zdravotnický kolos řídí. Bohužel, místo racionálního přístupu k financování našeho zdravotnictví si politici trvají na falešném sociálním inženýrství, trvají na neodpovědnosti pacientů za proplacení zdravotní péče a trvají na iluzi možné dostupnosti kvalitního zdravotnictví zadarmo pro bohaté i chudé, místo toho, aby řešili skutečné sociální dávky pro opravdu ekonomicky potřebné.

:-)

1 1
možnosti
Foto

Je tak nějak divné, že nestávkují ti, kdož mají minimální mzdu, ale lékaři. A navíc lékaři by nevyhlásili nikdy, že by stávkovali solidárně za zvýšení minimálních mezd. A teprve solidární stávka je stávkou, protože jít do rizika za zájmy někoho jiného, tak to skutečně je hodné úcty.

1 2
možnosti

Nemluvíte pravdu, Řezníku, minimálně v posledním roce lékaři upozorňují na to, že pracovní síla je v Česku všeobecně podfinancována.

A nyní zásadní věc! Uvědomujete si, o čem svědčí stávka soukromých praktických lékařů? Soukromý člověk nemůže stávkovat, protože svobodný soukromý člověk nemá proti komu stávkovat! A tak si správně položte otázku: Jak je to možné, že soukromí praktičtí lékaři mohou stávkovat? Odpověď je prostá: PROTOŽE PRAKTIČTÍ LÉKAŘI NEJSOU DOOPRAVDY SOUKROMÍ! Praktičtí lékaři jsou ve skutečnosti neskutečně složitě proplácenými zaměstnanci zdravotních pojišťoven, jsou donuceni uzavírat smlouvy bez možnosti změny jediného slova ve smlouvě a uzavírají je na omezování zdravotní péče! Příjmy na ordinace jim určují každoročně naši politici!

Dá se to změnit? Lze takovéto pokřivené vztahy narovnat? ANO! Musíme skoncovat i politickou iluzí sociální demokracie a komunistů, že je možná dostupnost kvalitní zdravotní péče zadarmo pro bohaté i chudé! A smlouvu s pojišťovnou musí mít pacient na optimální zdravotní péči a nikoliv jeho ošetřující lékař, který je donucen ji uzavírat na omezování optimální zdravotní péče!

:-)

0 1
možnosti
Foto

No on takto kdysi mluvil i Rath a lékárnících. Na závistivou notu slyší hodně voličů levice......

3 0
možnosti

Jako ve všem, i mezi lékárníky je obrovský rozdíl. Ale určitě to není chudé odvětví, když je jich víc než na bohatém Západě a ženou se do toho "řetězce". Pokud si vzpomínám tak za "nebožtíka" Ratha si stěžovali, že se lékárna v Pyšelích neuživí. Kdyby se uživila tak by opravdu nebyl svět "v pořádku".

A mezi praktiky to bude obdobné.

1 1
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 599x
Jsem starostou obce Čeladná. 

Seznam rubrik